Online kurzusokat indít a SmartNinja

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt egyre több minden tolódik el az online világ irányába. Mivel eddig a SmartNinja csak olyan kurzusokat indított, ahol személyesen lehetett részt venni, most jött el az ideje, hogy az online oktatást mi is elindítsuk. Ez annyit tesz, hogy a kurzusaink videokonferencia segítségével fognak lezajlani. Erre azonban nem a járvány az egyedüli indok.

A múltban gyakran kérdeztek minket, hogy online verziót is tudunk-e felajánlani, amivel szélesebb körhöz tudnánk eljuttatni a tananyagot, a résztvevők lakhelyétől függetlenül. Mostantól elérhető az online tanfolyam is, amihez mindössze egy számítógépre és internet kapcsolatra van szükség.

Hogyan történik egy online tanfolyam lebonyolítása?

Alapvetően nagyon hasonló módon, mint a személyes résztvevők esetében. Bizonyára valamennyien megbarátkoztatok már a videokonferenciákkal a Zoom-on, Skype-on, vagy BlueJeans-en. Pontosan ezek egyikén keresztül bonyolítjuk a tanfolyamot. Kis csoportokban, BlueJeans-en , példa programozások történnek, valamint feladatmegoldások. Felmerülő kérdéseket az oktatóval meg lehet beszélni, kurzusaink továbbra is a gyakorlatra helyezik a hangsúlyt.

A feladatok megoldása során esetleges problémák felmerülése esetén a képernyőt meg lehet osztani a oktatóval, aki így segíteni tud a megoldásban

E-kommunikáció

A videokonferencia kiegészítéseként a Slack kommunikációs platformot is használjuk, ahol minden kurzus számára egy csoportos chatet hozunk létre, melynek segítségével az oktatóval folyamatosan chatelni lehet. A Slack egy sokoldalú IT kommunikációs eszköz, amelyen a kurzus résztvevői egymással is tudnak beszélgetni, hasznos információkat kicserélni és a feladatokat közösen megoldani.

Online programozó képzés

Nem maradsz le semmiről

Online kurzusaink nagy előnye, hogy az egyes fejezeteket rögzítjük, így bármikor pótolható egy kimaradt rész. Ilyen módon a teljes anyag akkor is elérhető marad, ha a résztvevő egy, vagy több részről pl. megszakadt internet kapcsolat miatt lemaradt, vagy egy-egy részt ismételten tanulmányozni szeretne.

Természetesen továbbra is hozzáférnek tanulóink a tananyaghoz a Student Dashboard-on keresztül. Továbbá szintén itt található a Forum, melyen az oktató további hasznos anyagokat, tippeket tud megosztani a hallgatókkal.

Így ha valaki kihagy egy alkalmat a tanfolyam során, könnyedén tudja azt otthonról pótolni. 🙂

Olvass tovább