Gyakran Ismételt Kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, és ezeket meg is válaszoltuk.
Mi az a SmartNinja?

A SmartNinja a mindennapokban alkalmazható fejlesztői ismereteket oktat. A SmartNinja küldetése, hogy segítsen az embereknek felfedezni a bennük rejlő képességeiket. Segítségünkkel új karrierbe kezdhetsz. Programozó, IT biztonsági és adatbáziskezelő képzéseket kínálunk, valamint segítünk a tanulóinknak gyakornoki helyeket találni partnereinknél.

Milyen témákat lehet tanulni a kurzusokon?
A témák változatosak,  tartalmazhatnak programozási nyelveket (pl. Python, Java, JavaScript), webfejlesztést, adatbáziskezelést, gépi tanulást, mesterséges intelligenciát és még sok mást.
A SmartNinja tanfolyamok online vannak?
Igen, alapvetően minden kurzus online zajlik. Az órák előre meghatározott időpontban kezdődnek az oktatóval, azonban mindig visszanézhetőek. Amennyiben egy teljes csoport igényt tart offline órára, erre is biztosítunk megoldást, azonban ehhez a csoport létszámnak el kell érnie az 5 főt.
Milyen előképzettség szükséges az online programozó tanfolyamokhoz?
Az előképzettség jellemzően változik, de sok tanfolyam elérhető kezdőknek és tapasztalt programozóknak egyaránt. Néhány kurzus mindössze alapvető informatikai ismereteket igényel, míg vannak olyanok, amelyek mélyebb szakmai tudást követelnek.
Fontos, hogy matekból jó legyek ahhoz, hogy programozó lehessek?
Egyáltalán nem szükséges. A programozók nagy része szinte soha nem használ matematikát munkája során. Persze bizonyos területeken, mint például a data science, machine learning és bizonyos emelt szintű számítógépes grafikák használnak matematikát is. De a legtöbb egyéb területhez (mint például a web fejlesztés), nem szükséges.
Ki tartja a SmartNinja képzéseit?
Az oktatóink profi programozók, akik vagy egy IT cégnél dolgoznak, vagy saját informatikai vállalkozásuk van. Tudásuk hosszú évek tapasztalatain alapszik és rengeteget tudnak neked tanítani a programozásról és a fejlesztők életéről. 🙂
Mennyi ideig tart egy online programozó tanfolyam?

A tanfolyamok hossza változó, néhány héttől kezdve, akár hónapokig is tarthatnak.

Igen, alapvtően minden kurzus online zajlik. Az órák előre meghatározott időpontban kezdődnek az oktatóval, azonban mindig visszanézhetőek. Amennyiben egy teljes csoport igényt tart offline órára, erre is biztosítunk megoldást, azonban ehhez a csoport létszámnak el kell érnie az 5 főt.
Tudok részletekben fizetni?
Általában igen, vedd fel velünk a kapcsolatot és megbeszéljük a részleteket.
Mi történik, ha mégsem tudok részt venni a képzésen?
Ha már kifizetted a képzés árát, akkor vissza tudjuk utalni annak költségét, amennyiben jelzed ezt nekünk 14 nappal a kurzus megkezdése előtt. Ha 14 napon belül értesítesz minket, felhasználhatod a következő 6 hónapban induló kurzusainkra. Ha több információra van szükséged, akkor kérlek olvasd el a felhasználási feltételeket a képzésekről szóló lap alján.
Járhat valaki más helyettem a képzésre?
Igen, ez lehetséges, vedd fel velünk a kapcsolatot ezzel kapcsolatban.
Nincsenek, képzéseink megkívánják a személyes jelenlétet.
Milyen típusú munkákat lehet kapni online programozó kurzus elvégzése után?
Online programozó tanfolyamok elvégzése után különböző IT-pozíciókhoz juthatsz, például webfejlesztő, adatmérnök, gépi tanulás szakértő. Emellett az IT-hoz csak részben kapcsolódó területeken – mint a digitális projektmenedzsment vagy adatelemző – is megbízható alapozó tudást biztosít.
Miért kellene nekem programozást tanulnom?
Tedd próbára magad! A Webfejlesztő 1 tökéletes erre. A képzésen látni fogod, hogy életed hátralevő részében programozással szeretnél-e foglalkozni, vagy ez csak egy hobbi lesz számodra.
Honnan tudom, hogy melyik programozási nyelv felel meg legjobban az igényeimnek?
Ez egy olyan kérdés, amelyet a legtöbb kezdő feltesz magának. Végeredményben ez nem is nagyon számít, mivel minden programozási nyelv alapja ugyanaz. Tanítunk Pythont (Webfejlesztő 1 kurzuson), ami egy nagyon könnyen elsajátítható nyelv kezdőknek. Ha megtanultál Pythonban programozni, onnantól már nagyon könnyű lesz más nyelveket is elsajátítanod.
Milyen számítógépre lesz szükségem?
Laptopra lesz szükséged, legalább 4GB RAM-mal (kevesebbel is megpróbálkozhatsz, de van rá esély, hogy elég lassú lesz a géped).
Van korhatár a képzésekre?
A tanfolyamaink általában felnőttek számára lettek tervezve, ha elmúltál 16, várunk szeretettel.
Szeretnél többet megtudni?
Vedd fel velünk a kapcsolatot itt!