Miért pont a SmartNinja?

Miért pont a SmartNinja?

Ezt a kérdést nemrég tette fel egy potenciális hallgató.

Én őszintén válaszoltam neki: a mi tanítási módszerünk közel sem biztos, hogy a legmegfelelőbb számodra. 

Hogy miért nem?

Mert az emberek különbözőek. Van, akinek könnyebben megy a könyvekből való tanulás. Van, aki az online oktatóanyagokat és videókat részesíti előnyben. Mások pedig szeretnek személyesen tanulni. A SmartNinja online tanfolyamokat tart.

Online kurzus

Ez pedig azok számára igazán alkalmas, akik a következő három dolgot részesítik előnyben:

1) Anyanyelvi tanfolyam

A legtöbb online tanfolyam, videó és könyv angol nyelven íródott. Természetesen minden programozónak tudnia kell angolul, azonban a tanulás szempontjából sokkal hatékonyabb, ha az anyanyelveden tudod követni a folyamatokat.

Minden országban, ahol a SmartNinja jelen van, a tanfolyamok a helyi nyelven zajlanak.

2) Csoportos tanulás

Ha egyedül próbálsz tanulni otthon, gyakran szembesülhetsz az önmotiváció nehézségeivel. Nem egyszerű rávenni magad arra, hogy leülj, kinyisd a könyvet vagy az online oktatóanyagot, és elkezdj tanulni. Ezt könnyebb eltervezni, mint véghez vinni. 🙂

A SmartNinja tanfolyamok kis csoportokban (10-12 fő) zajlanak, ahol az emberek megismerik egymást és együtt vesznek részt a tanfolyami órákon online. Ez tudat alatt mindenkit arra késztet, hogy felelősséget érezzen a tanfolyamon való részvételért és a csoporttal együtt tanuljon. Így működik az emberi tudatalatti.

Egy másik előny (a nagyobb motiváció mellett), hogy a résztvevők ezáltal bővíthetik szociális hálójukat, ami a jövőben segítségükre lehet. A tanfolyamokra járó emberek általában ambiciózusabbak az életben.

SmartNinja csoport

3) Mentori segítség

Ha valami újat tanulunk, elengedhetetlen, hogy segítséget kapjunk egy tapasztaltabb embertől. Ha könyvből vagy online anyagokból tanulsz egyedül, ez a segítség általában nem áll rendelkezésre. Gyakran azt sem tudod, hol kezdd el. 

A mentorálás a legjobb módja annak, hogy megfelelően tudj haladni a tanulásban. Könnyebb megérteni valamit, ha egy tanár ott van, hogy példákat hozzon, vagy épp rámutasson egy hibára. Így tud vezetni Téged, hogy gyorsan hasznos tudásra tegyél szert.

Ahogy az elején írtam: van, aki az egyik tanulási módot, van, aki a másikat preferálja. A különböző tanulási módszerek nem zárják ki egymást. Végső soron nem is annyira fontos, hogy melyik utat választod – a lényeg, hogy tedd meg az első lépést.

Sok szerencsét! 🙂

Olvass tovább