Miért hasznos a HTML/CSS tudás?

Miért érdemes HTML/CSS-t tanulnod?

Manapság sokan vágnak bele a kódolásba, de ez a tudás nem csak programozóknak válik a hasznára, hanem rengeteg szakmában lehetsz sikeresebb, ha ismered a HTML és CSS alapjait.

De mi is az a HTML és CSS pontosan?

A HTML és CSS a keretrendszer, amit weboldalak építéséhez használnak. A HTML (HyperText Markup Language) adja meg a böngészőnek a weboldal felépítését. Címsorokat (header), bekezdéseket (paragraphs), táblázatokat, felsorolásokat, képeket, videókat, stb. jeleníthetünk meg a segítségével.

A CSS (Cascading Style Sheets) pedig a HTML segítségével létrehozott elemeket formázza (betűtípust, méretet, színeket, stb. lehet megadni).

HTML/CSS

Miért hasznos a HTML és CSS tudás?

A HTML és CSS könnyen megtanulható az egyszerű nyelvezete/használata miatt. Amenyiben valaki szeretne webfejlesztést tanulni a későbbiekben, HTML és CSS tudással könnyebben tud valamilyen programozói nyelvet (például Phyton-t) elsajátítani.

De nem csak webfejlesztők és programozók vehetik hasznát ennek a tudásnak!

Egyedi email-eket és blog-okat hozhatsz létre. Könnyen formázhatod meg a sablonokat, ha HTML és CSS tudással rendelkezel.

Továbbá nem csak email-ek és blog-ok, de weboldalak létrehozásában is segítségedre lehet! Elterjedt megoldás a weboldal sablonok használata, melyekkel akár programozói tudás nélkül is tudunk saját weboldalt létrehozni. Ezek a sablonok azonban sok esetben kötöttek és kevés az egyénre szabási lehetőség. Nagyobb a mozgástered, ha zsebedben van a HTML és a CSS eszköztára.

Kinek válik a javára a HTML és CSS tudás?

Az eddigiekből adódik, hogy nem csak webfejlesztők húzhatnak hsznot ebből a tudásból. Marketingesek, designer-ek, szövegírók, social media-ban dolgozók is hasznosítani tudják mindennapjaikban a HTML és CSS ismereteket. Ha pedig eleinte csak hobbi szinten hoznál létre weboldalt vállalkozásodnak, rokonaidnak, barátaidnak, a későbbiekben ezzel az alaptudással akár a programozói pályán is elindulhatsz.

Felhasználási területtől függetlenül, ez egy olyan gyakorlati tudás, mely a XXI. században bárkinek az előnyére válhat!

Ha szeretnél még többet megtanulni a HTML/CSS-ről és gyakorlati használatáról, jelentkezz képzésünkre!

Olvass tovább