Kaphatok kódolással kapcsolatos munkát a kódoló tanfolyam után?

Rövid és hosszú válasz is létezik erre a kérdésre.

A rövid válasz

A rövid válasz az, hogy: igen, de nem mindenki.

A hosszú válasz

A hosszú válasz pedig magyarázatot ad arra, hogy miért nem sikerül mindenkinek. Na, de menjünk bele kicsit jobban.
Tegyük fel, hogy nem tudod, hogyan kell kódolni, de nagyon kíváncsi vagy, és szívesen kipróbálnád mire számíthatsz ezen a területen.

Tehát a kódolási kurzuson való részvétel segít abban, hogy kódoló lehess?
Mint már írtuk, igen, ha a következő 3 pont teljesül:

1. Műszaki gondolkodásmódod van

A műszaki gondolkodásmód alapvetően azt jelenti, hogy * szereted megoldani a problémákat *, különösen a technikai jellegűeket. De honnan tudhatod, hogy neked megvan-e ez a képességed?
Szereted elővenni a régi játékaidat, hogy megnézd, hogyan működtek gyermekkorodban? Sokat töprengsz rajta, hogy vajon mi működteti őket belülről?
Ha igen, nagy eséllyel rendelkezel a műszaki gondolkodásmóddal, de a legtöbb ember ezt nem mondhatja el magáról. Tehát a legjobb, ha kipróbálod, és meglátod mi lesz. Ha megtanulsz kódolni, biztos választ kaphatsz.

2. Jó munkakörülményeid és tanulási szokásaid vannak

Ahhoz, hogy ténylegesen megtanulj kódolni, jó munkakörülményekkel és jó tanulási szokásokkal kell rendelkezned. Számos (személyes) projektet kell majd csinálnod, hogy * mérföldeket szerezz (?) *, ami jó munkakörülményeket igényel. Folyamatosan új dolgokat kell majd tanulnod, hogy fejleszd magad.
Azonban fontos, ha megszerzed a munkát, akkor sem hagyhatod abba a tanulást. Az IT egy * gyorsan fejlődő terület *, ezért * mindig minden új dolgot meg kell tanulnod *. Ha olyan ember vagy, aki szeret új dolgokat tanulni, jól érzed majd magad.

3. A kódolás tényleg tetszik

Lehet, hogy meglepő, de nem mindenki, aki rendelkezik a mérnöki gondolkodásmóddal és a jó munkavégzési szokásokkal, valóban szeret kódolni.
Ugyanúgy, mint a mérnöki gondolkodásmóddal kapcsolatban, itt is nehéz dönteni, hogy tényleg tetszik-e, amíg ki nem próbáltad. Szóval merülj bele, és meglátod.
De van egy csapda. Nagyon fontos, HOGYAN tanulsz meg kódolni. Ismerek néhány embert, akik megtanulták ugyan, de utálják, mert rossz tanáruk volt (általában tapasztalatlanok).
Vagy vannak, akik megpróbáltak könyvből tanulni, de az nem magyarázza el az alapokat igazán, olyan kezdőbarát módon. Tehát * ne mondj le hamar a kódolásról * – inkább keress másik tanulási módszert, ha a jelenlegi nem megfelelő számodra (saját tapasztalatból beszélek).

Következtetés:

Így, ha mindhárom pontot ellenőrzöd, miután befejezted a kódolási folyamatot, elég jó esélyed van arra, hogy olyan területen helyezkedj el, ahol kódolnod kell.
A munkakeresés (bármilyen munkáról legyen szó) önmagában is nagy kihívás. Különböző készségeidnek kell lennie, amelyek általában inkább szociálisak, mint technikaiak. Ezt a következő blogbejegyzések egyikében ki is fejtjük. Maradj velünk 🙂

Olvass tovább