Hogyan győzd meg a főnököd, hogy fizesse ki az informatikai tanfolyamodat?

Hogyan győzd meg a főnököd, hogy fizesse ki az informatikai tanfolyamodat?

Az informatikai ismeretekkel rendelkező alkalmazottak egyre értékesebbek egy vállalat számára. Napjainkban sok munkakörre így vagy úgy, de hatással lesz a technológia. Az automatizálás miatt 2030-ra 800 millió munkahely kerül veszélybe. Ne félj, még van idő az alkalmazkodásra! Na de mit tehetsz ma? Sajátítsd el azokat az informatikai készségeket, amelyek értékesnek bizonyulnak majd a Te és a munkáltatód számára is. Íme egy lépésről lépésre követhető útmutató arról, hogyan győzd meg főnöködet, hogy fizesse ki az informatikai kurzusodat. 

1. lépés: Melyek azok a készségek, amelyeket szeretnél megtanulni?

Először is át kell gondolnod, melyek azok a készségek, amelyek érdekelnek. Problémamegoldó vagy? Szereted megérteni az összetett dolgokat? Nagyszerű, akkor a programozás lehet, hogy megfelelő készség lesz a számodra! Analitikus vagy? Szereted a számokat és az adatokat? Remek, az SQL és adatbázis tanfolyam passzolhat hozzád a leginkább. Mit szólnál az internet biztonsághoz? Aggódsz, hogy a céged adatai nincsenek biztonságban? Vegyél részt a Hacking & Internet Security kurzuson, és tudd meg, hogyan védheted meg a céged adatait. 

Hívd meg akár egy kollégádat is a tanfolyamra. Sokkal szórakoztatóbb lesz együtt részt venni rajta, és talán a kurzus után a kollégákkal együtt használhatjátok majd ezeket a készségeket a munkahelyetek új projektjeinél. Több kollégád is érdeklődik? Szuper, sok informatikai oktatási cég vállal házon belüli képzést is, így még kényelmesebb lesz számotokra a tanulás.

Programozás

2. lépés: Készülj fel a főnököddel való beszélgetésre

Keress egy tanfolyamot és végezz kutatást!

Sokszor az első kérdések, amelyekre számíthatsz, a tanfolyam árára vonatkoznak, és arra, hogy milyen alternatívák vannak. Végezz kutatást, és próbálj meg alternatív kurzusokat is találni. Ügyelj arra, hogy ne csak az árakat hasonlítsd össze. Nézd meg korábbi résztvevők értékeléseit is. Ez nagyon fontos, hiszen a legjobb kompromisszumot szeretnéd megtalálni a költségek és a minőség között. 

Mi haszna van ennek a főnököd (vagy a cége) számára?

Gondold át, hogyan tudnád használni ezeket az új készségeket a napi munkaköri feladataid során. Néhány példa:

A feladatok gyorsabb elvégzése.

Új készségek átadása a csapatnak.

Több felelősség vállalása.

Az új készségek új lehetőségeket vagy projekteket nyitnak meg, amelyekben részt vehet.

Az informatikai tanfolyam naprakészen tart téged az iparági trendekkel, például a biztonsági fenyegetésekkel és az új szoftverekkel kapcsolatban.

Írd le ezeket az érveket, hogy amikor a főnököd a “ROI”-ról (return on the investment = a befektetés megtérülése) kérdez, tudj neki válaszolni.

3. lépés: A pitch

Ki a “főnök”, vagyis kinek kellene pitchelned?

Ki a döntéshozó a vállalatodnál az informatikai kurzus kifizetésével kapcsolatban? Ki telefonál? A a vállalat vezérigazgatója? A humán erőforrásért felelős személy? Fontold meg jól ezt a kérdést. Ha nem vagy biztos benne, kérdezd meg a munkatársaidat. Fontos, hogy a megfelelő “döntéshozóhoz” fordulj, mert az ő kezében van a végső IGEN vagy NEM.

A pitch: Személyesen vagy e-mailben

Hogy kéne ezt megközelítened? Személyesen vagy e-mailben? Attól függ, hogy milyen a tipikus kommunikáció a főnököd és közted. Ha naponta beszélsz vele, akkor próbálj meg egy személyes beszélgetést összehozni, és mondd el neki az ötletet. Elsőre ez sok információ lehet neki hirtelen, ezért utána mindig tisztázd le e-mailben is az elhangzottakat. Az e-mailben ismételd meg a fontos dolgokat:

Melyik tanfolyamon szeretnél részt venni,

mennyibe kerül, mikor kerül rá sor,

hogyan térül meg a vállalat számára,

az üzenetet pedig fejezd be egy “call to action”-nel: mikor számíthatsz a válaszára (jóváhagyására)?

Az utolsó pont fontos. Ne hagyd, hogy a kérés sokáig függőben legyen, és haladjon semerre. Mondd meg a főnöködnek, hogy meddig kell jelentkeznie ahhoz, hogy “early bird” árat kapjon. Eddig az időpontig kell meghoznia a főnöködnek a döntést. Folyamatosan emlékeztesd erre.

E-mail

Ha a főnököd nagyon elfoglalt, vagy ha neked kényelmesebb lenne ezt a kérést e-mailben elküldeni, itt egy példa az e-mailre, amit használhatsz: 

“Kedves (név),

szerintem szükségünk lenne valakire a csapatból, aki megtanulja az SQL és az adatbázisok működését. Dave ugyan szakértő, de általában nincs itthon. Mindig is kíváncsi voltam ezekre a dolgokra, így engem érdekelne, hogy részt vehessek egy SQL és adatbázisok tanfolyamon.  Már találtam is egy céget, amely átfogó képzési programot kínál a témában.  Részletek alább:

Cégnév: ________________ és weboldal link

A tanfolyam helye és időpontja: 

Tanterv: link a tanfolyamhoz

Költségek: Részvételi díj résztvevőnként.

Úgy hiszem, hogy ezt a tanfolyamot teljes egészében használhatná a MUNKATÁRS NÉV #1 és a MUNKATÁRS NÉV #2 is. Már velük is beszéltem erről és érdekli őket. Talán a következő csapatülésen is felvethetjük ezt az ötletet, hogy lássuk, van-e még valaki, akit édekel. Ha több mint hat ilyen ember van, akkor a cég az irodában is megtudja tartani a tanfolyamot nekünk.

Biztos vagyok benne, hogy ez a kurzus segíthet nekünk az adatbázisok körüli mindennapi munkánkban, és egy kicsit felszabadítja Dave-et ettől a felelősségtől. A képzés utat indíthat olyan funkciók kifejlesztéséhez is, amelyek optimalizálhatják a feladataink elvégzését, és lehetővé teszik, hogy több időt tudjunk a fontosabb dolgokra fordítani.

Kérem, ossza meg velem a véleményét.”

Ha a főnököd nem válaszol, ne felejtsd el néhány nap múlva emlékeztetni őt a dologra. 

Informatikai kurzus

Számíts az ellenállásra 

Nehéz megmondani, hogy milyen visszajelzést várhatsz a főnöködtől, de mindig jó felkészülni a negatív válaszra is. Számíts előre az ellentmondásra, és készülj fel, hogyan tudod jól megindokolni a kérésedet. Itt van néhány lehetséges kérdés, amit a főnököd esetleg feldobhat neked: 

“Befolyásolja-e majd a napi feladataid elvégzését a tanfolyam?”

“Mennyi ideig leszel távol az irodától emiatt?”

“A kurzus elvégzése után fel fogsz mondani?”

“Elvárnád, hogy ezután előléptessük, vagy emeljük a fizetésed?”

“Miért kerül ez ennyibe?”

“Miért kellene a vállalatnak ezt jóváhagynia? Mi hasznunk származik belőle?”

Sok szerencsét! 🙂

Olvass tovább