6 OK, AMIÉRT MEGÉRI MEGTANULNOD PROGRAMOZNI!

Eszedbe jutott már valaha, mennyire király lenne megtanulni programozni, hogy egy izgalmas, kihívásokkal teli tech cégnek dolgozz akár távmunkában, szuper jó fizetés mellett?

Nagyon laza munkatársakkal dolgoznál, akikről süt, hogy tényleg élvezik amit csinálnak. Szinte már túl jól hangzik, ugye? Akkor jól figyelj, mert hat okot gyűjtöttünk össze, amiért érdemes teljes erőbedobással belevetned magad a programozás világába!

Azt csinálhatod, amit szeretnél

Tudtad, hogy egy átlagember kb. 90 000 órát tölt el munkával egész életében? És azt, hogy az emberek 80%-a nem szereti, amit csinál? Te vajon közéjük tartozol?

Akkor mégis mi gátol meg abban, hogy találj egy jobb melót? A felnőtt élet bizony rengeteg felelősséggel jár, kár lenne tagadni. Az állandó, biztos bevételforrás tuti, hogy az elsők között szerepel a te fontossági listádon is.

Képzeld el, hogy olyan tudás birtokában vagy, amiért a cégek ölni tudnának! Az egyik ilyen készség napjainkban bizony a programozás. Ezzel a tudással a fejedben tiéd lehet az „álommeló”, amire mindig is vágytál. Emellett a függetlenségedet és a szabadúszó létet sem kell feladnod, ha nem akarod. Tök jó lenne, ha válogathatnál a projektek közül, és csak azokkal foglalkozhatnál, amik tényleg érdekelnek, nem?

Na és mi van akkor, ha a álom-munkaköri leírásodban alapvetően nem szerepel a programozás? Dolgozhatsz digitális marketingesként, lehetsz projekt menedzser, vagy bármi egyéb, ahol a programozói tudás hatalmas előnyt jelent! Még ha nem is kell programoznod, akkor sem árt, ha tisztában vagy az alapvető készségekkel, mert így sokkal könnyebben és gyorsabban egy hullámhosszra kerülhetsz a többi programozóval és ezáltal hatékonyabban végezheted a munkádat.

Többet fogsz keresni

Az álom munka nem csupán a pénzről szól, hanem a napi kihívásokról és a folyamatos fejlődési lehetőségekről is; ismered azt a szuper érzést, ami akkor jár át, amikor büszke vagy magadra és ráeszmélsz, hogy igen, én erre is képes vagyok?

Természetesen a dolog anyagi része sem elhanyagolható szempont. A fizetésedből tudod fenntartani magadat és az életstílust, amire vágysz. Elutazhatsz és felfedezhetsz olyan távoli helyeket, amikről gyerekkorod óta ábrándozol vagy kiteljesedhetsz abban a hobbidban, amibe már olyan régóta szeretnél belevágni. Legyen az festészet, golfozás vagy autóversenyzés, a döntés a tiéd!

A programozás egy olyan szakma, amibe azonnal beleszerethetsz és emellett még igen jól is fizet. Olyan menő tudásról van szó, amire napjainkban a legtöbb cég azonnal felfigyel. Szeretnéd fejleszteni magad, hogy később megtérüljön a befektetett munka? Akkor először fektess időt a programozás elsajátításába!

Dolgozhatsz távmunkában

Sokak fejében él az az elképzelés, hogy a távmunka annyit jelent, hogy ülsz egy gyönyörű tengerparton, színes koktélokkal a kezedben és laptoppal az öledben. Nos, eláruljuk, hogy ez az idilli kép nem áll messze a valóságtól. Több száz cég működik együtt olyan programozókkal, akik otthonról vagy a világ bármely pontjáról dolgoznak be nekik.

A távmunka olyan mértékű szabadságot biztosít, amire az emberek 99%-a még a legmerészebb álmaiban sem mer gondolni. Bejárnád szívesen a világ legszebb és legizgalmasabb tájait, miközben az anyagi biztonságod garantált? Programozóként megteheted.

Szuper jó fej emberekkel fogsz megismerkedni

Az internet megjelenésével párhuzamosan rohamos mértékben kezdett el fejlődni a technológia, elég a mesterséges intelligenciára, az önvezető autókra gondolni vagy egy utazásra a Marsra! Ezek az innovációk programozók és vállalkozók hiányában aligha valósulhattak volna meg!

Ha jobban belemélyedsz a programozás rejtelmeibe, olyan csodálatos és inspiráló emberekkel találkozhatsz, akik nem csak hogy hisznek a jövőben, de tesznek is a fejlődésért! Ők azok, akik pozitív gondolkodásmódjukkal előrébb viszik a világot: olyan csapattal dolgozhatsz együtt, akik segítik az utánuk következő generációt, hogy egy szebb és élhetőbb jövőjük lehessen.

Saját projekteket valósíthatsz meg

Van már ötleted saját projekttel kapcsolatban? A fejedben megszületett gondolatok bármikor valósággá válhatnak, ha biztos programozói tudással rendelkezel!

Ha egyszer belelátsz a technológia működésébe, onnantól fogva állandóan újabbnál újabb ötletek fognak beugrani. Ezeknek pedig nem kell megmaradniuk kósza gondolat szintjén, simán kamatoztathatod őket! Lehet, hogy a nagynénéd fodrászatának készítenél egy weboldalt vagy kitalálsz egy olyan appot, ami összehozza az idősebbeket egy maratoni puzzle-ozásra, őszintén, a határ a csillagos ég.

Az is lehet, hogy olyan sikeres lesz az egyik projekted, hogy valaki felfigyel rád, és elindíthatod a saját, önálló vállalkozásodat. Ehhez azonban először elengedhetetlen a befektetett munka, vagyis a programozás elsajátítása.

Újat alkotni öröm

Az új ismeretek elsajátítása a mindennapjaid részévé fog válni. A technológia világának rohamos fejlődésével egyre nehezebb lépést tartani: csak kapkodjuk a fejünket az újabbnál újabb fejlesztések láttán. A kihívások és feladatok azonban arra ösztönöznek, hogy egyre jobb szakember legyél, úgyhogy megéri!

Neked is ismerős az az érzés, amikor már órák óta agyalsz valamin, majd hirtelen beugrik a megoldás? Erről beszélünk!
Nem azért vagyunk ezen a világon, hogy az unalmas 9-től 5-ig tartó mókuskerékben éljük le az életünket, és epekedve várjuk, mikor pihenhetünk meg végre nyugdíjasként.

Tetszik vagy sem, az életünk legnagyobb részét munkával töltjük. A programozás tökéletes kiutat kínál az állandó hajtásból és megszokottságból.

Hogyan kezdj bele? Online vagy személyes kurzusaink egyikén?
Nézd meg aktuális kurzusainkat, vagy ha bámrilyen kérdésed lenne, akkor írj nekünk bátran!

Olvass tovább