5 TIPP AZ ELSŐ FEJLESZTŐ MUNKÁD MEGSZERZÉSÉHEZ (1. RÉSZ)

Elérkezett a kihívás, hogy megtaláld az első programozási munkád? Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, ami segít programozóvá válni!

1. Hozz létre online portfoliót

Az portfólió az első, amit megnéz valaki, ha programozó munkatársat keres. Az alkalmazók először felülvizsgálják az internetet (személyes oldalak, Github, Linkedin, …). A portfólió egy nagyszerű lehetőség arra, hogy bemutasd képességeidet és személyiségedet. A vállalatok, amikor új munkatársat keresnek, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy kiderítsék a leendő munkavállalóról, hogy milyen gyorsan tud új ismereteket elsajátítani.

2. Töltsd ki a portfóliódat a saját projektjeiddel

Ha már csináltál portfóliót, itt az ideje, hogy saját projektjeid is legyenek, de ne aggódj, ha még nincsenek. Először is azt javasoljuk, hogy készíts egy egyszerű projektet magadtól (tipp: használhatod a SmartNinja házi feladatát). Fontos, hogy megmutasd, hogy megértetted a programozás nyelvét és tudsz írni egy jó kis kódot.

3. Github

Maga a tény, hogy használhatod a Githubot, nagy előny. Add hozzá a legjobb kódod a Githubhoz, de mindig legyél következetes. Ez bizonyítja, hogy rendszeresen fejleszted programozási készségeidet. Ne aggódj, ha a projektek kitaláltak, az a fontos, hogy a kódjaid tiszták, a projektjeid jól szervezettek legyenek. Minden munkád tartalmazzon README dokumentumot, hogy megmutasd, azonnal csatlakozhatsz a kódolók csapatához.

4. Csatlakozz egy nyílt forráskódú projekthez

Ha a legtöbb programozási projekted tanfolyamokból, fantáziadús projektekből és független programozásból származik, azt javasoljuk, hogy csatlakozz egy nyílt forráskódú projekthez, és fejleszd csapatmunka készségeidet.
A “nyílt forráskód” azt jelenti, hogy a kód nyilvános, bárki megváltoztathatja és kiegészítheti azt.
Ezekben a projektekben való részvétel javítja a fejlesztői készségeid, tapasztalatokat szerzel a csapatmunka során, kapcsolatba léphetsz más fejlesztőkkel. Az Explore GitHub-on találsz egy jó projektcsomagot, amelyhez hozzáférhetsz. Ha érdekes projektet találsz, ne félj megtenni az első lépést. Íme néhány megközelítési mód: hibák keresése és jelentése, segítségnyújtás ütemezési feladatokhoz, béta tesztelés, dokumentáció fejlesztés…

5. Vegyél részt a Hackathon-ban

Hallottál már a Hackathonról? Ez egy szórakoztató és izgalmas rendezvény, ahol találkozhatsz hasonló érdeklődésű emberekkel, érdekes feladatok megoldása vár rád, fejlesztheted a csapatmunka készségedet, és ráadásul még nyerhetsz is. A Hackatonban való részvétel biztosan nagyon jól néz ki az önéletrajzodban is, sőt, néha még lehetőséget is kaphatsz arra, – vagy a szervezőktől vagy az egyik résztvevőtől – hogy a rendezvényen dolgozz.
Kövesd nyomon a helyeket, ahol menő Hackatonok zajlanak.

Olvass tovább