Online SQL és adatbázis képzés kezdőknek

Az SQL és Adatbázis kurzust kimondottan kezdőknek ajánlunk. Megtanulhatod az adatbáziskezelés és programozás alapjait.

Minden webes és mobilos alkalmazásnak – valójában minden programnak, ami használ, vagy tárol adatokat, szüksége van adatbázisokra. Amikor valamilyen informatikai terméken dolgozol, az egyik legfontosabb dolog, az adatbázisok tervezése és építése.

Az oktatást egy tapasztalt SQL ninja fogja vezetni, a kurzuson tanulhatsz az adatbázisok tervezéséről és az SQL alapú adatmanipulációról, beleértve az üzleti folyamatok elemzését és 10 valós adatbázis tervezését és implementálását.

5 alkalom
90 perc/alkalom
kezdő

Tanfolyam felépítése

 • Mik azok az adatbázisok, miket ismerünk és mire is jók
 • Mik az előnyei és hátrányai az adatbázisok használatának
 • Meghatározni az üzleti folyamatok legfontosabb elemeit és azonosítani bennük a táblákat és adatokat
 • Megalkotni az adatbázis sémák és a táblák kapcsolatát
 • Adatbázist tervezni
 • A leggyakoribb SQL parancsokat: írás, olvasás, adatkapcsolás, update, törlés és a többit, amire még szükséged lehet az SQL kapcsán.

Minden résztvevő 10 különböző adatbázist fog tervezni a kurzus alatt, valamint SQL használatával meg is fogja építeni őket. Ezeken a példákon keresztül fogod megtanulni hogyan tervezz megfelelően adatbázist. Az itt megszerzett tudást képes leszel a következő IT projekteden is hasznosítani!

A képzés után

Az SQL ismerete lehetőséget biztosít számodra, hogy adatbázis elemző, vagy szakértő légy. De ha nem is tervezed, hogy elemzéssel szeretnél foglalkozni, akkor is:

 • hasznos minden programozónak, mert minden alkalmazás és program használ adatbázisokat
 • jó lehetőség, hogy egészében megértsd az informatika világát
 • egy mélyebb képet kapsz arról, hogyan kell adatokkal és táblázatokkal dolgozni
 • fejleszti az elemző és tervező készségeidet, ami az SQL-en kívüli világban is hasznos

SQL course logo

Előképzettség

Ez a képzés teljesen kezdőknek szól, így nem szükséges előképzettség hozzá. Nagyon hasznos olyanoknak, akik használtak már valaha valamilyen adatbázist, de úgy érzik, hogy a tudásuk az adatbázisok tervezése, vagy az SQL parancsok kapcsán nem kielégítő. A képzés nyelve magyar, de a résztvevőktől elvárt, hogy tudjanak alapszinten olvasni és beszélni angolul, ami minden programozónál kiemelten fontos. Továbbá a kurzus tananyaga szintén angon nyelven érhető el.

Időpontok

A képzés 2 hétig tart, az alkalmak hétfőn, szerdán és pénteken 17:00 és 18:30 között lesznek megtartva.

 1. alkalom: Bevezetés az SQL-be (első SQL parancsok és első adatbázis terv)
 2. alkalom: Táblák és kapcsolatok (egy a többhöz, több a többhöz)
 3. alkalom: Adatbázis tervezés, első rész (egyszerű adatbázis)
 4. alkalom: Adatbázis tervezés, második rész (összetett adatbázisok)
 5. alkalom: Adatbázis építése SQL használatával és adatok feltöltése

Mire lesz szükséged?

Minden résztvevőnek szüksége van saját laptopra és töltőre, illetve internet hozzáférésre.

Mi történik, ha kihagyok egy alkalmat?

Minden tanuló hozzáférést kap a Student dashboard-hoz, ahol minden óra tananyaga hozzáférhető. Elérhetőek összegző leckék is a képzés ideje alatt, amelyek kárpótolhatnak a kihagyott alkalom miatt. Továbbá az online kurzusaink nagy előnye, hogy az egyes fejezeteket rögzítjük, így bármikor pótolható egy kimaradt rész. Ilyen módon a teljes anyag akkor is elérhető marad, ha a résztvevő egy, vagy több részről pl. megszakadt internet kapcsolat miatt lemaradt.

Ezeken felül, van még egy fórum is, ahol az oktatók megválaszolják minden kérdésedet az órák között is.

SQL

97.990 Ft

Regisztráció határideje
2024. április 8.
Tanfolyam várható kezdete
2024. április 22.
Oktató
Fodor Gábor
Találkozók száma
5 alkalom
Időtartam
90 perc/alkalom
Nehézség
kezdő
"A SmartNinja nélkül soha nem kaptam volna állást. Az első néhány nap után már éreztem, hogy a programozás egy olyas valami, amit egész életemben szeretnék csinálni. A három hónap alatt megfelelő mennyiségű tudást sikerült megszereznem ahhoz, hogy el tudjak helyezkedni, mint programozó és napról napra folyamatosan fejleszthettem magam."
"Egyre nehezebb tehetséges fejlesztőket találni, így nagyon izgalmas volt elkezdeni együtt dolgozni a SmartNinjával. Minden várakozásunkat felülmúlta, amikor a SmartNinja 10 tehetséges fiatal embert képzett ki profi programozókká."
"Elküldtük a gyakornokunkat a SmartNinja-hoz. Majd pár hónap múlva használható és értékes programozói tudással tért vissza. Ezután pedig már az egyik nagy projektünknél tudtuk őt alkalmazni. Meleg szívvel ajánlom a SmartNinja képzéseit!"