Gyakran Ismételt Kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, és ezeket meg is válaszoltuk.
Mi az a SmartNinja?

A SmartNinja a mindennapokban alkalmazható fejlesztői ismereteket oktat. A SmartNinja küldetése, hogy segítsen az embereknek felfedezni a bennük rejlő képességeiket. Segítségünkkel új karrierbe kezdhetsz. Programozó, IT biztonsági és adatbáziskezelő képzéseket kínálunk, valamint segítünk a tanulóinknak gyakornoki helyeket találni partnereinknél.

Milyen ismereteket sajátíthatok el a SmartNinja tanfolyamain?
A tanfolyamaink zöme web fejlesztésre fókuszál, ami a legkeresettebb IT terület napjainkban. A többi képzésünk pedig IT biztonságra, botokra és adatbázis kezelésre van kihegyezve.
Milyen előzetes szaktudásra van szükségem, hogy jelentkezni tudjak?
A legtöbb képzésünknél nincs szükség előzetes szaktudásra. Az egyetlen kivétel ez alól a Webfejlesztő 2, ehhez el kell végezned a Webfejlesztő 1 c. képzésünk. Mindazonáltal angolul alapfokon kell tudnod olvasni, mert a legtöbb dokumentáció angol nyelven van.
Fontos, hogy matekból jó legyek ahhoz, hogy programozó lehessek?
Egyáltalán nem szükséges. A programozók nagy része szinte soha nem használ matematikát munkája során. Persze bizonyos területeken, mint például a data science, machine learning és bizonyos emelt szintű számítógépes grafikák használnak matematikát is. De a legtöbb egyéb területhez (mint például a web fejlesztés), nem szükséges.
Ki tartja a SmartNinja képzéseit?
Az oktatóink profi programozók, akik vagy egy IT cégnél dolgoznak, vagy saját informatikai vállalkozásuk van. Tudásuk hosszú évek tapasztalatain alapszik és rengeteget tudnak neked tanítani a programozásról és a fejlesztők életéről. 🙂
Tudok részletekben fizetni?
Általában igen, vedd fel velünk a kapcsolatot és megbeszéljük a részleteket.
Mi történik, ha mégsem tudok részt venni a képzésen?
Ha már kifizetted a képzés árát, akkor vissza tudjuk utalni annak költségét, amennyiben jelzed ezt nekünk 14 nappal a kurzus megkezdése előtt. Ha 14 napon belül értesítesz minket, felhasználhatod a következő 6 hónapban induló kurzusainkra. Ha több információra van szükséged, akkor kérlek olvasd el a felhasználási feltételeket a képzésekről szóló lap alján.
Járhat valaki más helyettem a képzésre?
Igen, ez lehetséges, vedd fel velünk a kapcsolatot ezzel kapcsolatban.
Nincsenek, képzéseink megkívánják a személyes jelenlétet.
Kaphatok utána programozói állást?
Attól függ, milyen jól teljesítetted a képzést. Ha elég motivált vagy, rendszeresen megcsinálod a házifeladatokat és felfedezed magadban a programozó mérnököt, akkor könnyen egy gyakornoki pozícióban találhatod magad a Webfejlesztő 2 képzésünk után. Képzéseink után rendszeresen küldünk gyakornokokat partnereinkhez.
Miért kellene nekem programozást tanulnom?
Tedd próbára magad! A Webfejlesztő 1 tökéletes erre. A képzésen látni fogod, hogy életed hátralevő részében programozással szeretnél-e foglalkozni, vagy ez csak egy hobbi lesz számodra.
Honnan tudom, hogy melyik programozási nyelv felel meg legjobban az igényeimnek?
Ez egy olyan kérdés, amelyet a legtöbb kezdő feltesz magának. Végeredményben ez nem is nagyon számít, mivel minden programozási nyelv alapja ugyanaz. Tanítunk Pythont (Webfejlesztő 1 kurzuson), ami egy nagyon könnyen elsajátítható nyelv kezdőknek. Ha megtanultál Pythonban programozni, onnantól már nagyon könnyű lesz más nyelveket is elsajátítanod.
Milyen számítógépre lesz szükségem?
Laptopra lesz szükséged, legalább 4GB RAM-mal (kevesebbel is megpróbálkozhatsz, de van rá esély, hogy elég lassú lesz a géped).
Van korhatár a képzésekre?
A tanfolyamaink általában felnőttek számára lettek tervezve, ha elmúltál 16, várunk szeretettel.
Szeretnél többet megtudni?
Vedd fel velünk a kapcsolatot itt!